2011-07-25 14:45:03• hírek • M. T. R.

Szaniszlóra került az RMDSZ-vándorkupa

A fociról, a barátságról és a szövetségről szólt minden szombaton a nagykárolyi műfüves pályán. Ekkor tartották ugyanis az RMDSZ megyei kispályás labdarúgó-bajnokságának döntőit.

A nagykárolyi RMDSZ és a helyi MIK szervezte megmérettetés-sorozatot negyeddöntőjének első mérkőzésén Pusztadaróc 5-2-re verte Nagykárolyt. A következő mérkőzésen Nyírbátor 6-3-re győzött a kaplonyi tulipános csapat ellen; Szaniszló 7-3-ra Szatmárnémeti ellen, míg az Erdőd és a Nagykárolyi MIK közötti találkozón 3-3-as döntetlen született - a büntetőrúgásokat viszont a vendéggárda tagjai értékesítették jobban, s így bejutottak az elődöntőkbe.

A címvédő csapat, a Pusztadaróc 5-2-re diadalmaskodott a nyírbátoriak ellen (Lakatos 5, illetve Gergely, Hadházi); a következő mérkőzésen a tavalyi második Szaniszló 5-1-re győzte le az erdődieket (Barth, Solomán, Pataki, Silaghi, Deme, illetve Bumb).

A bronzmeccsen Nyírbátor és Erdőd között 4-4-es döntetlen született (Hadházi 3, Gergely, illetve Bumb, Propszt Balázs, Fecser, Beliga). A büntetőket pedig a magyarországi együttes tagjai értékesítették jobban (igaz, az utolsó percekben megsérült az erdődiek hálóőre, így egy mezőnyjátékos próbálta hárítani a bátoriak büntetőrúgásait).

A döntőben végig kiegyenlített játék volt Szaniszló és Pusztadaróc között. Az előbbi gárda inkább gyorsaságára, utóbbi pedig technikai tudására épített. A szaniszlaiak 3-1-re is vezettek, ekkor kitámadtak a daróciak. A szaniszlai kontrák rendre gól nélkül értek véget, míg a daróciaknak sikerült kiegyenlíteniük. Így 3-3 lett a mérkőzés végeredménye (Deme 3, illetve Esztinka 2, Vincze). A tavalyi döntő két szereplője büntetőértékesítésben mérte össze tudását: a szaniszlaiak némileg nyugodtabbak voltak, s így nyertek. Ezzel pedig ismét csak nem sikerült a tavalyi győztesnek a címvédés (a szaniszlai RMDSZ csapatának tagjai szerint jövőre sikerülni fog).

A tornagyőztes csapat kerete: Alt Antal, Dobos Imre, Kocsis Barna, Claudiu Igaz, Pataki Árpád, Barth István, Hájer Imre, Müller Attila, Deme Lóránt, Solomán Csaba, Florin Fechete, Silaghi Romeo. A pusztadaróci csapat kerete: Németi Csaba, Esztinka Sándor, Vincze Sándor, Őri Gyula, Lakatos Sándor, Takács Zoltán, Majorcsák Zsolt, Nagy István, Váncza Sándor, Paul Levente, Vincze Attila, Bakk Zoltán.

A bajnokságon tizennégy csapat vett részt. A 8. a MIK; a 7. a kaplonyi, a 6. a nagykárolyi, az 5. pedig a szatmárnémeti csapat lett. Az okleveleket és díjakat Pataki Csaba kormánybiztos-helyettes és Gáti István kormányfőtitkár-helyettes adta át, a győztesnek járó trófeát (amit kerek egy esztendőig őrizhet a nyertes) a megyei RMDSZ elnöke, egyben a megyei önkormányzat vezetője, Csehi Árpád Szabolcs adta át.

A bajnokság gólkirálya Hadházi Attila (Nyírbátor) lett, a legjobb hálóőr Dobos Imre (Szaniszló), a leglelkesebb szurkolónak járó díjat az erdődi alpolgármester, Szakács Imre választották meg, s a szervezésben nyújtott önzetlen segítségéért Csajkos Szabolcs egy különleges díjat adott át Eberst Pálnak.


A nagykárolyi RMDSZ csapata
A nagykárolyi RMDSZ csapata

A daróciak
A daróciak

A nyírbátoriak
A nyírbátoriak

A kaplonyi RMDSZ csapata
A kaplonyi RMDSZ csapata

A tornagyőztes, a szaniszlai csapat
A tornagyőztes, a szaniszlai csapat

A szatmárnémeti csapat
A szatmárnémeti csapat

A nagykárolyi MIK
A nagykárolyi MIK

Az erdődiek
Az erdődiek

Nagykárolyban fociztak szombaton a megye RMDSZ-esei

Nagykárolyban fociztak szombaton a megye RMDSZ-esei

Nagykárolyban fociztak szombaton a megye RMDSZ-esei

Nagykárolyban fociztak szombaton a megye RMDSZ-esei

Nagykárolyban fociztak szombaton a megye RMDSZ-esei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: